back to weblogRome, de reis


TiberVorig jaar ben ik met mijn school een week in Rome geweest. Verreweg de leukste schoolreis die ik ooit gemaakt heb. Dit jaar is het de bedoeling om samen met mijn vader weer een week naar Rome te gaan. En dan net als vorig jaar eind april, begin mei.

We hebben alleen nog wat discussie over de reis: wordt het vliegen of met de trein. Ik ben voor vliegen, vooral omdat het veel sneller gaat. Maar mijn vader wil met de trein. Ik heb op de website van de NS net uitgezocht hoe je met de trein kan reizen. Als je bijvoorbeeld op maandag 28 april de trein van 9:04 uit Leeuwarden neemt, dan ben je om 7:14 in Rome. Je tijdens die reis wel 7 keer overstappen. Als je een keer minder wilt overstappen, ben je om 7:15 in Rome. Een andere mogelijkheid is de trein van 10:04 uit Leeuwarden. Als je die neemt stap je slechts twee keer over, maar je bent pas om 9:51 in Rome.

Dat gaat volgens mij met het vliegtuig toch een stuk sneller. Je bent met de auto in 2½ uur op vliegveld Münster. Daar moet zo'n 1½ voor de vlucht zijn, dan een uur vliegen en je bent al in Rome. Daar moet je wel een tijdje op je bagage wachten, en tenslotte nog naar het centrum van Rome. Maar dan moet het toch mogelijk zijn om in een uur of 7 vanuit Leeuwarden in het centrum van Rome zijn.
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: Emoticons / Textile


( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Linkdump

About

'Spring' is a template created by Andrea Pitschmann. Photo by photocase.