back to weblogfietsrouteplanner


Voor auto's bestaan ze al jarenlang: online routeplanners. Voor de fiets was het altijd behelpen. Er was wel iets waarmee je kon proberen een route te plannen, maar dat was vreselijk ingewikkeld en is mij dan ook nooit gelukt. Totdat de fietsersbond besloot orde op zaken te stellen. Het moet al bijna een jaar geleden zijn dat ik in hun blad de volgende oproep las: wij zijn op zoek naar vrijwilligers in Friesland om een online fietsrouteplanner te maken. Ik was meteen enthousiast en ben met mijn vader naar een informatieavond geweest. Daarna heb ik regelmatig een uurtje in het weekend besteed aan het geven van eigenschappen aan wegen. Denk daarbij aan dingen als: rijden er veel auto's, is de natuur mooi, enzovoort.

Dat is alweer een hele tijd geleden. Gisteravond was het grote moment daar: de fietsrouteplanner van Friesland werd aan het grote publiek gepresenteerd. Iedereen die een fietstocht wil plannen kan dat vanaf nu hier doen. Ik heb zelf vandaag ook een paar tochtjes geprobeerd, en het werkt prima!
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: Emoticons / Textile


( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Linkdump

About

'Spring' is a template created by Andrea Pitschmann. Photo by photocase.